Co ciekawe w części ścieżki bliżej molo występuje kilka takich opraw w wersji pojedynczej, są pomieszane z podwójnymi, ciekawe dlaczego zastosowano kilka tych mniejszych
Na tym odcinku z naprzemiennymi pojedynczymi i podwójnymi to rzecz polega na tym, że te pojedyncze to już były tam zainstalowane w 2015 jako seria pilotażowa gdy reszta ścieżki była jeszcze oświetlona kulami. Najpewniej pierwsze doświadczenia z tymi oprawami były pozytywne i dlatego wkrótce, reszta ścieżki też się doczekała tych opraw, tym razem w wielu miejscach w wersji podwójnej.
Byłem tam kilka tygodni temu i zwróciłem uwagę na te oprawy i szczerze nie bardzo mi one tam pasują,mimo że świecą dość przyzwoicie. Dziwnie komponują się z ocp-ami i ozpr-ami przy sąsiadującym "Grand Hotelu"
Ciąg pieszo-rowerowy zbudowany w 2015 r. przy okazji budowy linii tramwajowej. W rzeczywistości diody mają odrobinę chłodniejszą barwę niż wyszła na zdjęciach...
Na słupach są zainstalowane czujniki ale oprawy nie gasną całkowicie tylko świecą mniej intensywnie jak nikt koło nich nie przechodzi