Dławiki tego rodzaju stosowano już w drugiej połowie lat 60-tych. Mam jeden z 1969 roku, właśnie Elgo. Na pewno występowały one nieco wcześniej, jeszcze zanim zaczęto nabijać na nich datę produkcji.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
A cóż to za oprawa? Taka piękna, taka zgrabna! Z daleka OZPRa przypomina, lecz dawno nie świeciła. Wejście do magazynu oświetlała, w którym dawno ludzka dusza nie stała. Lecz tu są Eksperci, którzy wszystko wiedzą i prawdę o klasyku powiedzą!
A to? Co to? Coś dziwnego! Do rtęciówek przeznaczonego. Pozdrowić Was należy. Więc to zrobię: Pozdrawiam, paweo Następne posty będę pisać normalnie.
Ostatnio edytowano 2 lutego 2014, 19:52 przez paweo, łącznie edytowano 1 raz
Rtęci na świecie nigdy za wiele. Nieprzemyślane inwestycje w LED nigdy się nie zwrócą.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Ten, co ja widziałem, był zamontowany do wysięgnika przymocowanego do budynku.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku