Trzeba przyznać bardzo ładna realizacja. Dobrze, że zdecydowałeś się na fundament betonowy - to bardzo dodaje stabilności całej konstrukcji, zwłaszcza jak nie ma innych elementów stabilizacyjnych wokół. Co do oświetlania, to jak jeszcze u siebie miałem OZPRkę, Osram HQL 125W robił bardzo bardzo dobrą robotę Jak z jakością światła tego Polampa? Jaką masz wysokość słupka?
Bardzo dziękuję za miłe słowa A co do pytań to według mnie jakość światła tego LRFa jest solidna i naprawdę fajnie w nocy to wygląda. Natomiast jeśli chodzi o słupek to od ziemi do czubka ma około 2 metry a kolejne 70cm jest w ziemi
Również od kilku lat oświetlam mój ogród oprawą OZPR,tym bardziej podoba mi ta realizacja.U mnie ze względów ekonomicznych,gdyż oprawa świeci codziennie od zmierzchu do północy źródłem jest imitacja ledowa lampy rtęciowej. Słup o wysokości ok.3,5 m.Sterowanie zegarem astronomicznym. No i rarytasem jest klosz poliwęglanowy w takim stanie,czyli nie pożółkły?
Dzięki A jeśli chodzi o aspekt ekonomiczny to u mnie pobór prądu przez oprawę nie jest aż tak ważny ponieważ oprawa nie świeci co noc, tylko jest załączana kiedy akurat jest potrzebna albo kiedy mam taką chęć.
kubaxxx napisał(a):No i rarytasem jest klosz poliwęglanowy w takim stanie,czyli nie pożółkły?
Zgadza się, klosz faktycznie jest w bardzo dobrym stanie i nie jest zżółkły.
Mi tutaj do pełni szczęścia brakuje tylko _szklanego_ klosza. Za dzieciaka pamiętam, że takie właśnie oprawy oświetlały teren moje osiedla. Do dziś pamiętam te charakterystyczne zielonkawe szklane klosze
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
Dziś postanowiłem że wytnę część krzaków a to dla poprawienia jakości oświetlenia gdyż spora ilość światła zupełnie niepotrzebnie szła w igiełki drzewa. Efekt jest bardzo zadowalający
przy okazji wycinki wyszło że poprzedni właściciel domu też chciał oświetlić ogródek (ten przewód nie jest pod napięciem)
A co do klosza to szklany mam gdzieś w szopie na działce więc można zrobić wymianę