Wysokonapięciowe urządzenia rozdzielcze

Dyskusje na temat izolatorów, bezpieczników, rozdzielnic, urządzeń sterujących itp

Re: Wysokonapięciowe urządzenia rozdzielcze

Postprzez strike241 » 10 czerwca 2014, 11:38

Nic nie warte doświadczenie. Nie odwzorowuje prawdziwego zwarcia w stacji. Kto widział takie to wie :mrgreen:
Pozdrawiam Dominik
Avatar użytkownika
strike241
 
Posty: 387
Zdjęcia: 0
Dołączył(a): 18 kwietnia 2014, 13:05
Lokalizacja: Wrocław

Re: Wysokonapięciowe urządzenia rozdzielcze

Postprzez lukaszlbn » 10 czerwca 2014, 14:41

No cóż :D zapewne można się domyślać efektów ;). Jak to mówią "Drzwi wyrywa z korzeniami" w tym przypadku z zawiasami ;) :mrgreen: :mrgreen:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /130509585 u mnie rok temu ;).
https://www.google.pl/maps/@51.237452,2 ... pJCTyg!2e0 Tak to wyglądało po przez jakiś miesiąc ;)
Avatar użytkownika
lukaszlbn
 
Posty: 105
Zdjęcia: 0
Dołączył(a): 18 listopada 2013, 22:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Wysokonapięciowe urządzenia rozdzielcze

Postprzez famabud » 10 czerwca 2014, 16:49

I dlaczego ja nic o tym nie wiedziałem. :mrgreen: Po jakim czasie uruchomili tę prowizorkę?
Avatar użytkownika
famabud
 
Posty: 8419
Zdjęcia: 1074
Dołączył(a): 3 listopada 2009, 17:25
Lokalizacja: Lublin

Re: Wysokonapięciowe urządzenia rozdzielcze

Postprzez lukaszlbn » 10 czerwca 2014, 17:37

No ciężko mi powiedzieć :) ale jak pamiętam to trafo na podwoziu stało ok. 1-2 miesiące jak pamiętam. Okoliczności usterki nieznam niestety. Mogę siè domyślać. Jak wiesz budowali w tym okresie Metropolitan Park a ten to ma zapotrzebowanie na moc :D. W tym celu wyłączyli stację przy Balcera 1 na rogu, i obciążenie przerzucili właśnie na tą spaloną stację....Stacja przy Balcera była odstawiona od SN bo miała kompleksowy remont - cały środek, rozdzielnice, trafo są nowe. Trafo suche takie czerwone żywiczne - bardzo głośne. Do tego doszły dwa wentylatory. Ogółem stacja jak nowa. PRAWDOPODOBNIE dołożyli do komory SN drugie trafo :D bo widziałem oba wstawione. Rozwiązanie ciekawe i nietypowe dosyć. Ale Balcera 1 i Metropolitan i kawałek LSM ma zapotrzebowanie na moc :)...Widocznie coś się nie zgrało i bie wytrzymało bądź ktoś popełnił błąd. Sytuacja ciekawa mimo wszystko. Głównie z tym drugim trafem w komorze SN :)
Avatar użytkownika
lukaszlbn
 
Posty: 105
Zdjęcia: 0
Dołączył(a): 18 listopada 2013, 22:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Wysokonapięciowe urządzenia rozdzielcze

Postprzez elektryk » 11 czerwca 2014, 08:08

Ha ha ta przenośna stacja trafo stoi na bazie Rejonu Energetycznego Lublin-Miasto, widać ją z parkingu Biedronki przy Wolskiej ;)
Elektromonter PE
Avatar użytkownika
elektryk
 
Posty: 3971
Zdjęcia: 1295
Dołączył(a): 4 czerwca 2007, 12:57
Lokalizacja: Kraśnik (lubelskie)

Poprzednia strona

Powrót do Osprzęt elektroenergetyczny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość