moog napisał(a):Tak, takie łączniki z symbolem żarówki były i są bardzo rzadkie, częściej występowały z dzwonkiem. Moje najnowsze nabytki:
Whites86 napisał(a):moog napisał(a):Tak, takie łączniki z symbolem żarówki były i są bardzo rzadkie, częściej występowały z dzwonkiem. Moje najnowsze nabytki:
chyba u was u mnie ciężko było znaleźć te z dzwonkiem nawet jako przyciski dzwonkowe praktycznie wszyscy mieli te z żarówką (w tym i ja)
famabud napisał(a):Whites86 napisał(a):moog napisał(a):Tak, takie łączniki z symbolem żarówki były i są bardzo rzadkie, częściej występowały z dzwonkiem. Moje najnowsze nabytki:
chyba u was u mnie ciężko było znaleźć te z dzwonkiem nawet jako przyciski dzwonkowe praktycznie wszyscy mieli te z żarówką (w tym i ja)
I kto nieogarnięty w sposobie umieszczania wyłączników światła na klatkach schodowych (często przy licznikach) mógł nieopacznie zadzwonić komuś do mieszkania.
Whites86 napisał(a):famabud napisał(a):Whites86 napisał(a):chyba u was u mnie ciężko było znaleźć te z dzwonkiem nawet jako przyciski dzwonkowe praktycznie wszyscy mieli te z żarówką (w tym i ja)
I kto nieogarnięty w sposobie umieszczania wyłączników światła na klatkach schodowych (często przy licznikach) mógł nieopacznie zadzwonić komuś do mieszkania.
akurat nie szło się pomylić bo dzwonki były przy drzwiach a włączniki świateł na korytarzach daleko od drzwi mieszkańców
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość