przez Edziu » 19 września 2012, 23:31
Dzięki MRP 200, przeczytałem ten opis, w żadnym sklepie którym byłem nikt nie był mi w stanie powiedzieć jakiej to klasy wyłączniki, konkretnie tyle że uniwersalne i mógłbym stosować, pewnie to jakieś zabezpieczenie by było ale w uruchamianiu elektroniki by się nie sprawdził na to wygląda , pewnie były to klasy A, albo AC , spróbuję się jeszcze gdzieś popytać. ale czy np. lepszym zabezpieczeniem nawet nie byłby transformator separujacy, i powiedzmy zabezpieczony Eską 10A bo on z koeli zabezpieczył by mnie przed upływem prądu do ziemi a jednocześnie przepływem przez ciała bo wtórne uzwojenie było by odseparowane galwanicznie od sieci więc wtedy chyba nawet nie miałbym potrzeby stosowania różnicówki, tylko czy dobrze myślę, bo tak na swoją logikę to przełożyłem trochę,a wtedy jak najbardziej bym zastosował ten separator antenowy. W mojej instalacji kopie jak trzymam kaloryfera albo łącze telewizor, między kaloryferem jest potencjał 170V, czyli jest podpięta masa anteny pod zeroanie dobrze rozumiem?
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...