[Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez JeD » 4 lutego 2014, 22:19

Kilka rzeczy bym dodał, ale nie wiem czy się da ;)
Avatar użytkownika
JeD
 
Posty: 6934
Zdjęcia: 776
Dołączył(a): 22 marca 2012, 19:28
Lokalizacja: Lubelskie

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez Whites86 » 4 lutego 2014, 22:21

XXXJeDXXXX napisał(a):Kilka rzeczy bym dodał, ale nie wiem czy się da ;)

pisz, wszelkie uwagi sa mile widziane
I spojrzał Pan na pracę Naszą... i był zadowolony, zapytał o nasze zarobki... usiadł i zapłakał
gg:3936856
Avatar użytkownika
Whites86
Site Admin
 
Posty: 18322
Zdjęcia: 5404
Dołączył(a): 12 marca 2008, 23:18
Lokalizacja: Tczew

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez MercuryFenix » 4 lutego 2014, 22:22

XXXJeDXXXX napisał(a):Kilka rzeczy bym dodał, ale nie wiem czy się da ;)

"Wszystko" się da, ale to kwestia stopnia zaawansowania programisty ;)
Edit: Ja bym dodał:
-Datę produkcji lampy
-Sortowanie wg. np. typu lampy tj. np. Metalohalogen
-Możliwość załączenia miniaturki
Dodałbym właśnie... Ale ja nie jestem programistą :mrgreen:
Wie ktoś jaki strumień świetlny ma żarówka 2kW ? :mrgreen:
Ostatnio edytowano 4 lutego 2014, 22:43 przez MercuryFenix, łącznie edytowano 1 raz
Amator wszystkiego co świeci, i bardzo niskich częstotliwości (bass)
GG: 24228786
Avatar użytkownika
MercuryFenix
 
Posty: 2071
Zdjęcia: 16
Dołączył(a): 20 czerwca 2011, 20:25
Lokalizacja: Mikołów/WLKP

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez toomm40 » 4 lutego 2014, 22:27

Whites86 napisał(a):
XXXJeDXXXX napisał(a):Kilka rzeczy bym dodał, ale nie wiem czy się da ;)

pisz, wszelkie uwagi sa mile widziane


z tego co widzę , to nie ma możliwości zostawienia pustych pól,bo program nie przepuszcza dalej (?)
jeśli np. nie chce wpisywać nic w pole "napięcie"(lub inne) to powinna być opcja umożliwiająca zinwentaryzowanie lampy bez wypełniania pola" napięcie", lub innego parametru, którego np.nie znamy, lub jest nieistotny dla sprawy .
TELAM - i wszystko jasne :D
Avatar użytkownika
toomm40
 
Posty: 4598
Zdjęcia: 0
Dołączył(a): 18 listopada 2011, 23:38
Lokalizacja: Poznań

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez JeD » 4 lutego 2014, 22:31

Kilka jeszcze tabelek m in. te co wypisaał kolega Kacper

-Ra
-rok produkcji
-ilość sztuk (wiemy że mamy czasem po kilka lampek)
- możliwość zapisana takiego dokumentu (nie wiem czy się da, ja tylko potrafię włączyć i wyłączyć komp)
- i rozdziału że np. klikam sobie i się pojawiają 3 tabelę klikam w jakąś i mi się pojawiają MIX-F itp., wiem że jest napisz ''szukaj'', lecz np. łączna moc itp. może też by była w oddzielnych działach dla poszczególnych rodzajów lamp.

Ogólnie praca super, bardzo mi się przydała, oby dalej takich projektów. Bo to tylko nam pomaga, jako fanatykom. Szacun ;)
Avatar użytkownika
JeD
 
Posty: 6934
Zdjęcia: 776
Dołączył(a): 22 marca 2012, 19:28
Lokalizacja: Lubelskie

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez Whites86 » 4 lutego 2014, 22:34

tomm jeśli jest rubryka prąd i jeśli go nie znamy (a tez takie lampy mam, to w pola napięcie czy prąd wpisz 0 , zero sprawi że wpiszesz daną lampe)


JED rubryka ilośc sztuk nie ma sensu bo program wtedy nie zliczy ilości mocy, iloscią jest nadany lampie numer, np. 10158 czyli 158- lampa w kolekcji, jeśli mam kilka takich samych to dopisuje je kolejno jedna po drugiej (możesz wybrać sobie inny sposób kodowania lamp, lub nie robic tego wcale, ja nadaje im numery by nie było żadnych pomyłek, a czemu 5 cyfrowy ? bo mam kilka lamp które już maja na trzonkach jakies 2 czy 3 cyfrowe numery, z 5 cyfrowym się nie pomylę ;)
I spojrzał Pan na pracę Naszą... i był zadowolony, zapytał o nasze zarobki... usiadł i zapłakał
gg:3936856
Avatar użytkownika
Whites86
Site Admin
 
Posty: 18322
Zdjęcia: 5404
Dołączył(a): 12 marca 2008, 23:18
Lokalizacja: Tczew

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez JeD » 4 lutego 2014, 22:43

Whites86 napisał(a):tomm jeśli jest rubryka prąd i jeśli go nie znamy (a tez takie lampy mam, to w pola napięcie czy prąd wpisz 0 , zero sprawi że wpiszesz daną lampe)


JED rubryka ilośc sztuk nie ma sensu bo program wtedy nie zliczy ilości mocy, iloscią jest nadany lampie numer, np. 10158 czyli 158- lampa w kolekcji, jeśli mam kilka takich samych to dopisuje je kolejno jedna po drugiej (możesz wybrać sobie inny sposób kodowania lamp, lub nie robic tego wcale, ja nadaje im numery by nie było żadnych pomyłek, a czemu 5 cyfrowy ? bo mam kilka lamp które już maja na trzonkach jakies 2 czy 3 cyfrowe numery, z 5 cyfrowym się nie pomylę ;)


Adamie, a czy rozpatrzycie Ra i rok produkcji ?
Avatar użytkownika
JeD
 
Posty: 6934
Zdjęcia: 776
Dołączył(a): 22 marca 2012, 19:28
Lokalizacja: Lubelskie

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez Whites86 » 5 lutego 2014, 19:47

XXXJeDXXXX napisał(a):
Whites86 napisał(a):tomm jeśli jest rubryka prąd i jeśli go nie znamy (a tez takie lampy mam, to w pola napięcie czy prąd wpisz 0 , zero sprawi że wpiszesz daną lampe)


JED rubryka ilośc sztuk nie ma sensu bo program wtedy nie zliczy ilości mocy, iloscią jest nadany lampie numer, np. 10158 czyli 158- lampa w kolekcji, jeśli mam kilka takich samych to dopisuje je kolejno jedna po drugiej (możesz wybrać sobie inny sposób kodowania lamp, lub nie robic tego wcale, ja nadaje im numery by nie było żadnych pomyłek, a czemu 5 cyfrowy ? bo mam kilka lamp które już maja na trzonkach jakies 2 czy 3 cyfrowe numery, z 5 cyfrowym się nie pomylę ;)


Adamie, a czy rozpatrzycie Ra i rok produkcji ?

RA (CRI) jest na tak ;) jeśli chodzi o rok produkcji to wpisuj go w rubrykę Uwagi ;) 90% ma nieznany rok produkcji wiec taka rubryka jest zbędna


edit : poprawione https://www.dropbox.com/s/9kfjhett4j9z43k/KL.zip
I spojrzał Pan na pracę Naszą... i był zadowolony, zapytał o nasze zarobki... usiadł i zapłakał
gg:3936856
Avatar użytkownika
Whites86
Site Admin
 
Posty: 18322
Zdjęcia: 5404
Dołączył(a): 12 marca 2008, 23:18
Lokalizacja: Tczew

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez KaszeL » 5 lutego 2014, 20:39

Najprościej będzie, jeśli każdy będzie mógł sobie dodać własną rubrykę :)
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
Avatar użytkownika
KaszeL
Site Admin
 
Posty: 7742
Zdjęcia: 534
Dołączył(a): 3 czerwca 2007, 14:57
Lokalizacja: Poznań

Re: [Katalog Lamp] program do inwentaryzacji lamp w kolekcji

Postprzez elek » 6 lutego 2014, 13:08

KaszeL napisał(a):Najprościej będzie, jeśli każdy będzie mógł sobie dodać własną rubrykę :)

Kod źródłowy udostępnić i każdy będzie mógł sobie skompilować pod siebie :P
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Avatar użytkownika
elek
 
Posty: 1501
Zdjęcia: 436
Dołączył(a): 10 czerwca 2007, 23:04
Lokalizacja: Podkarpacie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Diody LED

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość