Jedno z przedszkoli w Wągrowcu. Na tych słupach kiedyś świeciły pięknie OZPR
Dalej teren przychodni lekarskiej w Wągrowcu. Świeci tam tylko kilka OZPR bezpośrednio przed budynkiem. W większości są tam LRF125W, ale w jednej oprawie ktoś mądry wkręcił żarówkę albo ciepłego kompakta Oprawy oddalone od budynku to obraz nędzy i rozpaczy. Na poniższym zdjęciu są dwa słupy, drugi jest głęboko w krzakach (sam go późno dojrzałem)
Ach, te przedszkolaki! A mówiłem, żeby je same nie zostawiać w ogródku (przecież nie wiadomo po co prosiły Panią o drabinę, młotek i śrubokręt). A to ci łaj zy małe, psoty jakieś lightingowe . . .
No ,ale niestety to normalka...... Jak oprawy parkowe są przy budynku mna widoku to się trzymają ale jak są już oddalone ,to często tak właśnie kończą. Na sąsiednim osiedlu są OCP z daszkiem i oprawy stojące z tyłu bloku mają już malutkie dziurki w kloszu i nie świecą............
jadąc przez skarszewy natrafilem na cos takiego: niestety wszystko totalnie zdemolowane, w tych oprawach byly rtęciowki prawdopodobnie 250W, na zdjęciach tego niewidac ale przyjrzalem sie paru oprawom mialy statecznik niestety zdjęcia kiepskiej jakosci robilem je w wielkim pośpiechu bylejak byle tylko cos sfocic, niedlugo postaram sie zrobic lepsze
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Nigdy nie mogę zakapować co to za oprawy, widziałem takie już nie raz, czy one mogły byc produkowane seryjnie, miały zapewne szybki szklane, na pierwszej fotce widać że żółte
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...