Dewastacje i zaniedbania

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Dewastacje i zaniedbania

Postprzez cieszyn » 20 lutego 2010, 15:49

Edziu napisał(a):Nigdy nie mogę zakapować co to za oprawy, widziałem takie już nie raz, czy one mogły byc produkowane seryjnie, miały zapewne szybki szklane, na pierwszej fotce widać że żółte

Widziałem już takie lub podobne w Bielsku Białej i w tym wątku je tam pokazałem

Co do typu (o ile to fabryczna robota) to będzie wielki problem :cry: 8-)
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Whites86 » 20 lutego 2010, 17:40

ja tylko najbardziej żałuje ze dobrowadzono to oswietlenie do takiego stanu... chcialbym muc zobaczyc znowu je w akcji, z lampami 250W musialo byc tam naprawde jasno, jestem ciekaw jak to świecilo z tymi zoltymi szybkami
niestety to juz nigdy niebedzie odnowione :roll:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez oskard » 20 lutego 2010, 18:45

Wiesz... wszystkie pewno nie, ale pare z nich może ;) ... W sumie nie było by to chyba przestępstwem odkręcić se jedną, bo nikt sie tym nie interesuje, i prędzej czy później jak nie Ty, to i tak zajmą sie tym złomiarze :| :x ...
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez Whites86 » 20 lutego 2010, 18:53

oskard napisał(a):Wiesz... wszystkie pewno nie, ale pare z nich może ;) ... W sumie nie było by to chyba przestępstwem odkręcić se jedną, bo nikt sie tym nie interesuje, i prędzej czy później jak nie Ty, to i tak zajmą sie tym złomiarze :| :x ...

jesli cos jest niczyje to jest państwowe ;) jakakolwiek forma usprawiedliwienia kradzierzy niewchodzi w gre ;) tych opraw jest tam duzo wiecej są nieczynne od bardzo dawna żadna z nich niejest sprawna
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez famabud » 20 lutego 2010, 19:49

Zardzewiała trumienka leżąca na ziemi, przysypana śniegiem:
Obrazek
Obrazek

Zbity klosz i lampa w oprawie CityVision:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez OUKS340 » 21 lutego 2010, 00:42

Tą trumienką trzeba się zaopiekować ;)
OUKS340

Zdjęcia: 119

Postprzez cieszyn » 21 lutego 2010, 00:45

oskard napisał(a):Wiesz... wszystkie pewno nie, ale pare z nich może ;) ... W sumie nie było by to chyba przestępstwem odkręcić se jedną, bo nikt sie tym nie interesuje, i prędzej czy później jak nie Ty, to i tak zajmą sie tym złomiarze :| :x ...

Nie ma: odkręcić, to zwykła kradzież

Natomiast można nieco inaczej - choć to może zająć duuuużo czasu i nic nie dać: - warto pochodzić w różne miejsca i poszukać właściciela tego terenu i z nim się dogadać na parę sztuk
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Utilizer » 21 lutego 2010, 10:27

Właściciel byłby zdziwony że ktoś chce kupić 30 letni złom na słupie który od 20 lat nie świeci i jest zdewastowany :mrgreen:
Utilizer

Zdjęcia: 2797

Postprzez oskard » 22 lutego 2010, 00:34

Taaa :roll: znam ja tych "właścicieli", pewnie, popróbować można, ale może to potrwać 2 lata albo znacznie dłużej zanim ustalą czyje to jest, a wtedy nie tak już dżentelmeńscy złomiarze, wezmą to sobie bez pytania :| :x Ja nie mówie żeby wchodzić komuś za płot, w czasie jego nieobecności, ale tu to jest niczyje i niszczeje i jedyne co może czekać je ze strony "właściciela" to oddanie na złom, albo obojętne oczekiwanie, aż sie same rozlecą, i problem sie sam rozwiąże :|
A ta trumna to wbita w ziemie jest :?: :o Czy wysięgnik leży tyłem, i śnieg go tak wysoko przysypał :?:
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez OUKS340 » 22 lutego 2010, 00:39

Ja również nie jestem za tym, żeby ''podprowadzić'' komuś oprawę, ale niektórzy własciciele są jak przysłowiowy pies ogrodnika. Sam nie zje i komuś nie da. :x
OUKS340

Zdjęcia: 119

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne