[Moog] ORP-400E

[Moog] ORP-400E

Postprzez moog » 16 września 2008, 13:33

Załączniki
S6300159.JPG
S6300159.JPG (99.34 KiB) Przeglądane 2868 razy
S6300161.JPG
S6300161.JPG (98.77 KiB) Przeglądane 2867 razy
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1890
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

Re: ORP-400E

Postprzez moog » 16 września 2008, 14:55

Po zdjęciu klosza:
Załączniki
S6300162.JPG
S6300162.JPG (70.41 KiB) Przeglądane 2858 razy
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1890
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

Re: ORP-400E

Postprzez DocBrown » 16 września 2008, 16:12

Oprawa w niezłym stanie, jest trochę usyfiona i kratę ma ciut uszkodzoną, poza tym wygląda na to, że jest OK, czy ten LRF co w niej był jest sprawny?
Aha, czy mi się wydaje, czy komora lampy jest wyklejona jakąś folią aluminiową?
DocBrown
 

Re: ORP-400E

Postprzez moog » 16 września 2008, 16:49

Tak, to jest folia aluminiowa
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1890
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

Re: ORP-400E

Postprzez Whites86 » 16 września 2008, 20:55

tak czy inaczej mysle ze za 10 zł bylo warto ;) masz jakies fotki tej oprawy w akcji ??
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Avatar użytkownika
Whites86
Site Admin
 
Posty: 18956
Zdjęcia: 5404
Dołączył(a): 12 marca 2008, 23:18
Lokalizacja: Tczew

Re: ORP-400E

Postprzez moog » 4 kwietnia 2010, 21:28

Dzisiaj odpaliłem ją z nowym kondensatorem. W momencie włączenia prąd wynosił 3,25A, po kilkunastu minutach spadł do 2,45A.
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1890
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

Re: ORP-400E

Postprzez Whites86 » 4 kwietnia 2010, 21:33

pokaż fotki w akcji z peningiem :)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Avatar użytkownika
Whites86
Site Admin
 
Posty: 18956
Zdjęcia: 5404
Dołączył(a): 12 marca 2008, 23:18
Lokalizacja: Tczew

Re: ORP-400E

Postprzez moog » 4 kwietnia 2010, 22:28

Jak tylko naładuję akumulatorki. A czy z tym prądem wszystko jest w porządku :?:
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1890
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

Re: ORP-400E

Postprzez MRP200 » 5 kwietnia 2010, 11:57

Pobór prądu jest OK.
Jakiej pojemności kondensator zastosowałeś?
MRP200
Moderator
 
Posty: 3846
Zdjęcia: 639
Dołączył(a): 21 września 2009, 07:25
Lokalizacja: Wągrowiec / Poznań

Re: ORP-400E

Postprzez moog » 5 kwietnia 2010, 12:39

25µF
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1890
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

Następna strona

Powrót do Moog

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość