[moog] Moja kolekcja opraw

Re: [Moog] Leda 150W

Postprzez amisiek » 5 lutego 2011, 22:03

Zobacz, czy gdzies nie przebija przy przejściówce. Niby niemożliwe, ale... Jeśli nie przebija, to znaczy, że niestety UZ daje za niskie napięcie by kopnąć MH do odpalenia.
Lubię dobre światło.
Avatar użytkownika
amisiek
Site Admin
 
Posty: 8563
Zdjęcia: 1887
Dołączył(a): 12 stycznia 2010, 23:01

Re: [Moog] Leda 150W

Postprzez Whites86 » 6 lutego 2011, 10:22

czy w tej ledzie niejest czasem zamontowany ten gówniany UZLS ?? jesli tak to kazdego MH bedzie męczył a nie odpali... w mojej ledzie bylo to samo, zmien tego TUZa na cos porządniejszego a kazdy MH odpali bez zadnego problemu
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Avatar użytkownika
Whites86
Site Admin
 
Posty: 18923
Zdjęcia: 5404
Dołączył(a): 12 marca 2008, 23:18
Lokalizacja: Tczew

Re: [Moog] Leda 150W

Postprzez famabud » 6 lutego 2011, 11:23

To zależy chyba od typu UZLSa, bo na przykład mój odpala za każdym razem HQI-E 400 watt (trzeba poczekać z 5 sekund, ale lampa zawsze odpala bez względu na temperaturę pomieszczenia w jakim się znajduje). :roll: :?
Avatar użytkownika
famabud
 
Posty: 8445
Zdjęcia: 1074
Dołączył(a): 3 listopada 2009, 17:25
Lokalizacja: Lublin

Re: [Moog] Leda 150W

Postprzez Whites86 » 6 lutego 2011, 11:45

famabud napisał(a):To zależy chyba od typu UZLSa, bo na przykład mój odpala za każdym razem HQI-E 400 watt (trzeba poczekać z 5 sekund, ale lampa zawsze odpala bez względu na temperaturę pomieszczenia w jakim się znajduje). :roll: :?

5 sekund to stanowczo za długo, :roll: widac wyraznie ze niebardzo sobie radzi z ta lampa, podejrzewam ze gdyby miala juz troche przeswiecone nieodpalil by jej juz wcale
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Avatar użytkownika
Whites86
Site Admin
 
Posty: 18923
Zdjęcia: 5404
Dołączył(a): 12 marca 2008, 23:18
Lokalizacja: Tczew

Re: [Moog] Leda 150W

Postprzez moog » 6 lutego 2011, 18:45

W mojej oprawie jest IDS Elgo. Czasami odpala MH dopiero po kilkudziesięciu sekundach.
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1888
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

OBg

Postprzez moog » 4 maja 2011, 17:18

Przysłali mi ją dzisiaj: Na ostatnim zdjęciu jest LRF 50W
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1888
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

Re: OBg

Postprzez lampawls » 4 maja 2011, 18:29

Kupiłeś ją na allegro ??
Powróciłem na lighting-gallery.pl
Avatar użytkownika
lampawls
 
Posty: 1169
Zdjęcia: 591
Dołączył(a): 5 czerwca 2007, 16:20
Lokalizacja: Lublin

Re: OBg

Postprzez KaszeL » 4 maja 2011, 18:56

Śliczny stan, jak nówka.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
Avatar użytkownika
KaszeL
Site Admin
 
Posty: 8082
Zdjęcia: 534
Dołączył(a): 3 czerwca 2007, 14:57
Lokalizacja: Poznań

Re: OBg

Postprzez moog » 4 maja 2011, 19:07

Tak, kupiłem ją na allegro.
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1888
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

C-200

Postprzez moog » 17 maja 2011, 22:45

Przysłali mi ją dzisiaj:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie wierzcie elektrykom !!!
Avatar użytkownika
moog
 
Posty: 1888
Zdjęcia: 300
Dołączył(a): 20 listopada 2007, 21:28
Lokalizacja: 100lica

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Moog

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron