Apodemus napisał(a):Gazowe "dewastacje i zaniedbania" z Warszawy.
Ul. Orężna. Słup bez "głowicy" w malowniczym, śmieciowym otoczeniu. Sprawne latarnie też są tam namiętnie obkładane workami. A może to zabezpieczenie przeciwpowodziowe alboco...?
Martwe "gazówki" na ul. Waszkowskiego...
...i przy Goraszewskiej:
Gazowe zwłoki przy ul. Jodłowej:
Zdekapitowana latarnia przy Cegłowskiej:
Ciekawe, co je czeka. Remont? Huta?
cieszyn napisał(a):No świetne znaleziska Apodemus - widzę, że masz nosa do klasyków![]()
Kabel wychodzący z ziemi na dość "potężny" przekrój, pewnie zasilał dość długą linię i chodziło o to, zeby nie było na niej zbyt dużych spadków napięcia. Nie wiem, nigdy takiego kabla nie oprawiałem, ale ciekawe, czy jest z tym trochę męczarni, czy niekoniecznie
DoubleSuper8 napisał(a):cieszyn napisał(a):No świetne znaleziska Apodemus - widzę, że masz nosa do klasyków![]()
Kabel wychodzący z ziemi na dość "potężny" przekrój, pewnie zasilał dość długą linię i chodziło o to, zeby nie było na niej zbyt dużych spadków napięcia. Nie wiem, nigdy takiego kabla nie oprawiałem, ale ciekawe, czy jest z tym trochę męczarni, czy niekoniecznie
Kiedyś z tatem przerabialiśmy oświetlenie w szkole w której pracuje (miał zlecenie i mu pomagałem). Zarobienie takiego kabla nie jest łatwe chociażby dlatego że gruby przekrój i izolacja. Jest też strasznie sztywny i ciężko z nim cokolwiek zrobić np. podłączyć do puszki. Przedstawiany na zdjęciu kabel ma przekrój sektorowy
Paweł napisał(a):Apodemus napisał(a):, w drugim etapie odtwarzania oświetlenia gazowego jak znajdą się środki zbudowany zostanie nowy gazociąg i dostawione wierne repliki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości