Lianata napisał(a):Czyli nie opłaca się wymieniać za pełnosprawną, bo jeżeli uderzę w żarówkę podczas pracy, to dwuskrętka się rozplącze i nie jest to nic wyjątkowego?
Lampka napisał(a):Ciekawe, że ta reflektorowa ma nadruk "Polamp-Piła", skoro jest z 1995 roku, gdy dawno już Philips wykupił zakłady Polamu
qba napisał(a):Lampka napisał(a):Ciekawe, że ta reflektorowa ma nadruk "Polamp-Piła", skoro jest z 1995 roku, gdy dawno już Philips wykupił zakłady Polamu
Jeszcze przez kilka lat żarówki w Pile były produkowane z pieczątką Polamp - Piła. A na pewno ta R - 80 jest z 1995r, a nie z 1985r. Te z lat 80 reflektorowe żarówki miały fioletowe pudełka z naszkicowaną na biało żarówką. Czarne z dokładniejszym rysunkiem żarówki pojawiły się ok 1990r i w takich niezmiennie sprzedawano reflektorowe żarówki PILA do 2002r, kiedy wprowadzono dla wszystkich typów pilskich zarówek obowiązujące do dziś jasnobłekitne opakowania pozbawione charakterystycznych okienek. Co ciekawe, mimo, że Phillips wykupił wszystkie udziały fabryki w Pile od skarbu państwa, to cały czas żarówki są sprzedawane z logo Pila. Podobnie było w Pabianichach. Od 1995 lub 96r fabryka jest właśnością Phillipsa, a ja miałem kiedyś 25tkę w żółtym opakowaniu firmowaną jako Polamp Pabianice z 1999r. Była to chyba ostatnia pabianicka żarówka, jaką zakupiłem w sklepie.
Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość