[Michał] Prywatne Muzeum Opraw

Wasze oprawy oświetleniowe

Re: Prywatne Muzeum Opraw

Postprzez Michal » 11 kwietnia 2008, 22:33

CDM napisał(a)::arrow: swietlik, na pewno pamiętasz te fotki :D Jak widzisz, spokojnie można robić sobie taką hodowlę w domu, nawet w małym pokoiku ;) Tylko jak będziesz wiercił dziury pod wysięgniki, to rób to wtedy, gdy rodzinki nie będzie w domu :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

Te foty pochodzą z 1995 roku,wtedy w tym pokoju na 12m kw.było 16 opraw ulicznych.Te zdjęcia były zrobione przed likwidacją opraw :( związaną z remontem tego pokoju.Pamiętam,że kiedy odpalałem tego SGSa 201/400 to na terenie przed blokiem(3 piętro)robiło się jasno jak na autostradzie,a drzewa rzucały charakterystyczne cienie :D :D
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez cieszyn » 11 kwietnia 2008, 22:36

CDM napisał(a):
mateusz napisał(a):no właśnie ,nie ma to jak stare dobre ,buczące stateczniki :D Ale wielu takie buczenie denerwuje
No, wiesz, skoro od tego buczenia odpada tynk z elewacji, a sąsiad od tego drżenia zlatuje z tapczanu....

- to ja chętnie wezne te oprawę z buczącym dławikiem, ja se bede nim buczał do snu , może też komary odgoni ?
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Michal » 11 kwietnia 2008, 22:57

cieszyn napisał(a):
CDM napisał(a):
mateusz napisał(a):no właśnie ,nie ma to jak stare dobre ,buczące stateczniki :D Ale wielu takie buczenie denerwuje
No, wiesz, skoro od tego buczenia odpada tynk z elewacji, a sąsiad od tego drżenia zlatuje z tapczanu....

- to ja chętnie wezne te oprawę z buczącym dławikiem, ja se bede nim buczał do snu , może też komary odgoni ?

Cieszyn,mam super oprawę ORZ 7 z super buczącym dławikiem,ciekawe,jakby nagrać i wysłać na Yutube,ale nie wiem jak się to robi :(
Michal

Postprzez cieszyn » 11 kwietnia 2008, 23:16

Michal napisał(a):
cieszyn napisał(a):....
Cieszyn,mam super oprawę ORZ 7 z super buczącym dławikiem,ciekawe,jakby nagrać i wysłać na Yutube,ale nie wiem jak się to robi :(

NO JASNE !!!! TAK ZRÓB, ale bedzie jazda, musze se to puścić na kolumny, żeby basy dały czadu! A możesz to nagrac kamerą????????????????

Spytaj Neona, on to umie,
(a mnie sie też by przydało, bo mam filmik ruchomego neonu i nie umiem go Wam pokazać)
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez Michal » 11 kwietnia 2008, 23:25

cieszyn napisał(a):
Michal napisał(a):
cieszyn napisał(a):....

NO JASNE !!!! TAK ZRÓB, ale bedzie jazda, musze se to puścić na kolumny, żeby basy dały czadu! A możesz to nagrac kamerą????????????????

Spytaj Neona, on to umie,
(a mnie sie też by przydało, bo mam filmik ruchomego neonu i nie umiem go Wam pokazać)

Sprubuję nagrać kamerą z aparatu i wyślę Neonowi na oprawy.gmail.zobaczymy co z tego wyjdzie :?:
Michal

Postprzez CDM » 12 kwietnia 2008, 13:05

To jak już jesteśmy przy temacie dźwięków wydawanych przez oprawy..Niedawno w Radiu Eska był konkurs o odgadywaniu dźwięków (może ktoś z Was to słyszał) Wyobraźcie sobie, ze jakaś dziewczyna odgadła, że to, co słyszy, to zapalanie się świetlówek! moze to była...mirror ;)
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez rtęciówka » 12 kwietnia 2008, 21:12

CDM napisał(a):Wyobraźcie sobie, ze jakaś dziewczyna odgadła, że to, co słyszy, to zapalanie się świetlówek! moze to była...mirror ;)

To niech puszczą buczące dławiki -zobaczymy, czy ktoś odgadnie :D
Pozdrawiam,
Kuba
rtęciówka

Zdjęcia: 498

Postprzez cieszyn » 12 kwietnia 2008, 21:15

CDM napisał(a):To jak już jesteśmy przy temacie dźwięków wydawanych przez oprawy..Niedawno w Radiu Eska był konkurs o odgadywaniu dźwięków (może ktoś z Was to słyszał) Wyobraźcie sobie, ze jakaś dziewczyna odgadła, że to, co słyszy, to zapalanie się świetlówek! moze to była...mirror ;)

No może ???
MIRROR - co Ty na to?
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez Michal » 12 kwietnia 2008, 22:28

CDM napisał(a):To jak już jesteśmy przy temacie dźwięków wydawanych przez oprawy..Niedawno w Radiu Eska był konkurs o odgadywaniu dźwięków (może ktoś z Was to słyszał) Wyobraźcie sobie, ze jakaś dziewczyna odgadła, że to, co słyszy, to zapalanie się świetlówek! moze to była...mirror ;)

...i wygrała 100 tys.zł :!: :D
Michal

Postprzez swietlik » 13 kwietnia 2008, 11:53

Macie tutaj buczący dławik w OURW ;) Trzeba zrobić bardzo głośno ponieważ ten głos nie nagrał się wyraźnie :|
http://pl.youtube.com/watch?v=WjByr4VBX3A
Mały off-topic ale chyba Admin przymknie oko :)
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wasze kolekcje