Dewastacje i zaniedbania

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Dewastacje i zaniedbania

Postprzez cieszyn » 25 kwietnia 2010, 21:57

B I N G O !!!

No i jestem ciekaw, co spowodowało, że ten "plastikowy" klosz wisi smutno jak skóra z ryby - przypalił się? od czego? Pożar jakiś był w oprawie? Dławik się zapalił? :lol: :lol: ;) ;) (ale uszczelka przeżyła, to ciekawe)
Myślę, że może wkręcają tam zbyt mocne lampy, tak? I to jest powodem przegrzania i stopienia się klosza :?: :roll:

Obok zresztą wisi Strada (ostatnia fotka), a w niej ten klosz zaczyna się już powolutku topić
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Whites86 » 25 kwietnia 2010, 22:13

ale fajny klosz :lol: :twisted: :mrgreen:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez CDM » 25 kwietnia 2010, 22:16

Wydaje mi się,że to wytopienie pochodzi od jakiegoś zewnętrznego źródła ciepła..nie wiem, jakiś mocny ogień, może palił się tam kiedyś samochód.. tę oprawę widziałem w tym stanie ostatnio jakieś pół roku temu, myślałem,że juz tego nie ma :roll:
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez cieszyn » 25 kwietnia 2010, 22:24

CDM napisał(a):... tę oprawę widziałem w tym stanie ostatnio jakieś pół roku temu, myślałem,że juz tego nie ma :roll:

to, CDM, cieszyn musi przyjechać do Poznania, żeby sfocić coś, co mogłeś sfocić dawno temu :?: :lol: :lol: :lol: ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

A tak na serio, to czemu sama oprawa nie jest okopcona i czemu ta uszczelka się nie spaliła, jeśli to ciepło szlo z dołu? (pożar auta, kiosku, który pod nią stoi itp.)
Ciągle mi się wydaje, że to jednak z przegrzania zbyt mocną lampą, może Michał coś by tu wniósł w rozwiązanie tej zagadki?
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez Whites86 » 25 kwietnia 2010, 22:37

cieszyn napisał(a):
CDM napisał(a):... tę oprawę widziałem w tym stanie ostatnio jakieś pół roku temu, myślałem,że juz tego nie ma :roll:

to, CDM, cieszyn musi przyjechać do Poznania, żeby sfocić coś, co mogłeś sfocić dawno temu :?: :lol: :lol: :lol: ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

A tak na serio, to czemu sama oprawa nie jest okopcona i czemu ta uszczelka się nie spaliła, jeśli to ciepło szlo z dołu? (pożar auta, kiosku, który pod nią stoi itp.)
Ciągle mi się wydaje, że to jednak z przegrzania zbyt mocną lampą, może Michał coś by tu wniósł w rozwiązanie tej zagadki?

deszcz mogl dawno zmyć slady obkopcenia tymbardziej ze wisi to ponad pol roku, sama lampa niemogla by dać takiego ciepla by klosz stopil się w ten sposob :roll:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez DoubleSuper8 » 25 kwietnia 2010, 22:37

Tak na pierwszy rzut oka ten klosz wyglądał jak jakieś majtki :lol: ale co mogłyby robić majtki na oprawie ulicznej? :P
Każdy lampiarz z forum wie
Co zdejmować a co nie
Co jest dobre a co złe
Każdy lampiarz z forum wie

Każdy lampiarz w domu ma
Stateczniki i TUZa
Na oprawach tak się zna
Wie jak lampa zaświeca
DoubleSuper8

Zdjęcia: 287

Postprzez cieszyn » 25 kwietnia 2010, 22:40

Też tak myślałem, gdy z daleka tam to widziałem, nawet mi się chwilowo nie chciało tam iść, bo myślę sobie, a, wisi tam jakaś szmata czy forek foliowy, to nic ciekawego, jednak podszedłem i było warto
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez neon44 » 26 kwietnia 2010, 08:12

No Cieszynie świetnie, że znów robisz zdjęcia :D :D :D Z początku myslałem, że z tej strady zwisają gacie albo jakaś szmata :mrgreen:
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez leon0785 » 26 kwietnia 2010, 09:13

Moja pierwsza myśl była podobna, że to gacie :mrgreen: Nigdy bym nie przypuszczał, że klosz może się zwinąć.
leon0785

Postprzez cieszyn » 26 kwietnia 2010, 22:37

Robię foty, bo była okazja. Już ich tak nie szukam, jak kiedyś i już tak nie szaleję, jak kiedyś

Ale tematy dewastacji i zaniedbań opraw mocno mnie interesują
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne