Dewastacje i zaniedbania

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Dewastacje i zaniedbania

Postprzez DoubleSuper8 » 25 października 2010, 15:28

To jest tak jak u mnie w bloku - jeśli ja nie zgłoszę że spaliła się żarówka np. w piwnicy to nikomu to nie przeszkadza. Kiedyś chyba z miesiąc było ciemno wnerwiłem się i zgłosiłem sąsiad mi dał. Drugi raz też ale dlaczego zawsze ja mam to robic skoro w bramie jest 10 rodzin? Tak samo inne rzeczy typu spieprzony zamek w drzwiach albo ich skrzypienie... jak myślisz kto to smaruje?
Każdy lampiarz z forum wie
Co zdejmować a co nie
Co jest dobre a co złe
Każdy lampiarz z forum wie

Każdy lampiarz w domu ma
Stateczniki i TUZa
Na oprawach tak się zna
Wie jak lampa zaświeca
DoubleSuper8

Zdjęcia: 287

Postprzez Whites86 » 25 października 2010, 15:55

DoubleSuper8 napisał(a):To jest tak jak u mnie w bloku - jeśli ja nie zgłoszę że spaliła się żarówka np. w piwnicy to nikomu to nie przeszkadza. Kiedyś chyba z miesiąc było ciemno wnerwiłem się i zgłosiłem sąsiad mi dał. Drugi raz też ale dlaczego zawsze ja mam to robic skoro w bramie jest 10 rodzin? Tak samo inne rzeczy typu spieprzony zamek w drzwiach albo ich skrzypienie... jak myślisz kto to smaruje?

norma... kazdy ma to w dupie, ja tez czesto musze wkrecac zarówki w piwnicy czy nawet w windzie bo albo wstawią tam 25W albo jest ciemno przez dluugi czas :roll:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez DocBrown » 25 października 2010, 15:58

Whites86 napisał(a):
DoubleSuper8 napisał(a):To jest tak jak u mnie w bloku - jeśli ja nie zgłoszę że spaliła się żarówka np. w piwnicy to nikomu to nie przeszkadza. Kiedyś chyba z miesiąc było ciemno wnerwiłem się i zgłosiłem sąsiad mi dał. Drugi raz też ale dlaczego zawsze ja mam to robic skoro w bramie jest 10 rodzin? Tak samo inne rzeczy typu spieprzony zamek w drzwiach albo ich skrzypienie... jak myślisz kto to smaruje?

norma... kazdy ma to w dupie, ja tez czesto musze wkrecac zarówki w piwnicy czy nawet w windzie bo albo wstawią tam 25W albo jest ciemno przez dluugi czas :roll:

Bardzo nie lubie światła żarówek, ale uważam że do piwnicy, tymbardziej takiej jak ta Twoja nie potrzeba nic mocniejszego niż 25tka.
DocBrown

Postprzez Whites86 » 25 października 2010, 16:06

DocBrown napisał(a):
Whites86 napisał(a):

Bardzo nie lubie światła żarówek, ale uważam że do piwnicy, tymbardziej takiej jak ta Twoja nie potrzeba nic mocniejszego niż 25tka.

ta jasne... a wtedy obijasz sie o sciany bo jest ciemno jak w dupie, juz zwykla 60 duzo poprawia sytuacje. tyle ze jak taka wkrecisz w oprawe bez oslony to ja ukradną
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez DocBrown » 25 października 2010, 16:08

A co powiecie na taką dewastacje ? :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=7iZHLoKYu64
DocBrown

Postprzez elektryk » 25 października 2010, 16:14

Dobrze jej tak :mrgreen: Mam nadzieję że była już wcześniej uszkodzona ;)
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez Jorgus » 25 października 2010, 16:14

:arrow: Mateusz,dla świętego spokoju zostaw te oprawe,lepiej zgłoś to administracji albo na UM.
Nie chcę odbierać Ci dobrych chęci,ale ludzie,a zwłaszcza sąsiedzi czasami są nie pewni-zadzwonią tam gdzie (nie)trzeba,i masz problem.
Jeśli był byś dorosły,grzebał byś przy oprawie na innym oś.to ew.przemieszczający się Mundurowi nic by nie zrobili-oczywiście jeśli nie ma zgłoszenia.Poza tym jest też sprawa gości z ZE,oni czasami jeżdżą tam gdzie nietrzeba,każą pokazać zlecenie-niemasz,masz za to kłopoty,a tego nie chciał byś.
Jorgus

Zdjęcia: 0

Postprzez leon0785 » 25 października 2010, 16:17

Doc słabo dostajesz pałe z wykrzyknikiem za ten wyczyn tylko klosz się rozsypał i nic więcej jak narazie Doc- Malaga 0 - 1 :P :lol: :mrgreen:
leon0785

Postprzez DocBrown » 25 października 2010, 16:20

elektryk napisał(a):Dobrze jej tak :mrgreen: Mam nadzieję że była już wcześniej uszkodzona ;)

Ta oprawa to był wrak, zdobyłem ją legalnie i postanowiłem rozmontować spudgunem :mrgreen:
Ma spalony statecznik, brakuje jej zaczepu klosza, UZ, osłony osprzętu, zaczepu na wysięgnik i obudowa jest w jednym miejscu przytopiona. Odbłyśnik i oprawkę wymontowałem ja, szkoda to niszczyć, bo sie przyda do innego mojego projektu :twisted:

leon0785 napisał(a):Doc słabo dostajesz pałe z wykrzyknikiem za ten wyczyn tylko klosz się rozsypał i nic więcej jak narazie Doc- Malaga 0 - 1 :P :lol: :mrgreen:

Doc - Malaga 1-0 :twisted:
Jak na tak niskie ciśnienie wystrzału to i tak jest doskonały efekt, szkoda że gdzieś zginęła mi pompa którą zawsze używałem do pompowania spuda, mogłem bez problemu dobić do 6kG/cm2, a mój kompresor max 3,5 kG/cm2 :evil:
DocBrown

Postprzez leon0785 » 25 października 2010, 16:26

Eeeee tam Doc badziewie i tandete robisz :twisted: Taką demolkę to mogę zwykłym kamieniem zrobić :twisted:
No jak będzie 6kg/cm2 to będzie weselej :P
leon0785

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne