litak1 napisał(a):Kurcze to tyle wersji tego było ... mam taką z ciepłym startem ale starszą bo z metalowym gwintem i działa już niewyobrażalnie długotylko już bardzo ciemna na zimno ale po chwili jeszcze daje mocno.
MercuryFenix napisał(a):Niestety zdjęcie tego nie uwydatni, prawdopodobnie to kod A2
XXXJeDXXXX napisał(a):Niech Ci służy. Ja mam jednego philipsa z 2003r. w agonalnym stanie, a nadal ryra i ryra i nie chce się spalić
Lampka napisał(a):litak1 napisał(a):Kurcze to tyle wersji tego było ... mam taką z ciepłym startem ale starszą bo z metalowym gwintem i działa już niewyobrażalnie długotylko już bardzo ciemna na zimno ale po chwili jeszcze daje mocno.
Zatem ta twoja wersja jest sporo starsza, bo metalowe gwinty przestały być w nich stosowane już latem 1996 rokuPewnie ma napisane "Made in Holland" pod napisem "PHILIPS", obok znaczka firmowego?
litak1 napisał(a):No i jak na złość Koledzy pochwaliłem lampkę philipsa, wczoraj w czasie normalnej pracy (w pełni rozgrzana )poprostu zgasła bez żadnych innych efektów. Jeszcze jej nie rozebrałem i nie wiem co wysiadło ale raczej nastąpił jej koniec.... szkoda
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość